A barát | The friend


- Ki a barát?
- Aki elfogad téged akkor is, ha változol.
- Aki nem fogad el, az ki?
- Haver. A haver érdekalapú kapcsolatot tart fenn, ami nem csak arra vonatkozik, ha sok pénzed van. Hanem arra is, ha nincs pénzed és azért nincs, mert pont ezek a haverok szívják le a szükséges energiákat rólad.
- Mi a megoldás?
- Ha továbbra is a régi életedet akarod élni, akkor éld azt és használd te is a haverokat. Ezek a haverok az emberi szinteken nem is tudják, hogy ők téged leszívnak, talán így van ez fordítva is.
- Mi van, ha ezen én változtatni akarok?
- Úgy kell, hogy nem hívsz vissza senkit. De senkit. Először kiakadnak, aztán lekopnak. Eltelik egy kis idő és azt veheted észre, hogy teljesen eltűntek. Na ekkor leszel arra alkalmas, hogy ezt a kérdést napirendre tűzd.
- Ha nem hívok vissza senkit, akkor a barátaim is eltűnnek.
- Ők nem. Ha nem marad mégse senki, akkor a barátaid távol vannak tőled. Valószínűleg azért, mert a haverjaid elvakítottak téged és elhanyagoltad őket.
- Ha nem hívok vissza senkit, akkor egy idő után teljesen magamra maradok.
- Így kell meditációs élethelyzetbe is kerülni.
- Mi van akkor, ha én ilyesmit nem akarok?
- Akkor marad az, hogy másképp csinálod.
- Lehet ezt is?
- Most már lehet.

"Who's the friend?"
"Who accepts you even if you change."
"Who is who doesn't accept me?"
"Dude. The dude maintains an interest-based relationship, which isn’t just about having a lot of money. But also if you don’t have the money and you don’t because it is precisely these buddies that absorb the necessary energy from you."
"What is the solution?"
"If you still want to live your old life, live it and use your buddies. These buddies on human levels don’t even know they’re sucking you down, maybe that’s the other way around."
"What if I want to change that?"
"You don't have to call anyone back. But no one. They angry first, then they wear off. It will take some time and you may notice that they are completely gone. Then you will be well placed to put this issue on the agenda."
"If I don't call anyone back, my friends will disappear."
"They are not. If no one is left, your friends will be away from you. Probably because your buddies have blinded you and neglected them."
"If I don't call anyone back, I'll be completely alone after a while."
"This is how you get into a meditative life situation."
"What if I don't want that?"
"Then it's up to you to do it differently."
"Is that possible?"
"It can be now."