Az ellenség | The enemy


- Neked nem mindenki barátjának kellene lenned?

- Sokkal jobb nekem ellenségként.

- Miért?

- Ha a hülyék ellened vannak, akkor tulajdonképp veled vannak.

- Azért hülyék, mert nem tudják azt, amit te?

- Azért hülyék, mert nem is akarják tudni azt, amit én. Próbáltam. Az volt rá a válasz, hogy fogjam be a pofámat, adjam oda nekik az energiáimat és legyek nekik hálás. Fogadjam el és törődjek bele, úgysem tudok mit tenni.

- Miért mondták ezt?

- Kiderült, hogy ők a szövetség fogalma alatt nem két egyenrangú fél ideiglenes együttműködését tekintik, hanem a másik fél teljes behódolását. Ezzel nyilvánvalóvá vált számomra az, hogy ezek ebből az egészből nem értenek semmit.

- Mit értenek alatta?

- Szerintem nincs is benne a világképükben olyan, hogy "mások". Mindenkit, akivel csak találkoznak azonnal megszállnak a szakrális csatornán úgy, hogy felhasználják az eddigi istenképet. Azaz a szemükben teljesen érdektelen, kivel találkoznak és azzal mit beszélnek meg, mert a megszállás után már nincs jelentősége. Rájöttek, hogy a megbeszélésekkel és szövetségekkel könnyebb dolguk van, mert a másik fél eközben teljesít.

- Te most kikről beszélsz?

- Azokról az emberekről, akik már az ő befolyásuk alatt állnak. Ugyanis az embereik is eközben szép lassan felveszik ezt a viselkedésmintát, hogy észre sem veszik. 

- Te miért kötöttél velük szövetséget?

- Kiderült, hogy azt mondják, amit a másik fél hallani akar és még pecsétet is tesznek rá. Csakhogy porszem került a gépezetbe a személyemben, mert ők még nem találkoztak olyan szabad világbelivel, aki nincs egyik szakrális kör befolyása alatt sem.

- Látom rajtad a befolyást.

- Vagy kívülről megfigyelek és akkor nem látod rajtam a befolyást, vagy belül cselekszem. Ahogy te gondolnád, hogy fentről szállok alá méltóságteljesen glóriával a fejemen, azt is meg lehetne csinálni, ám az azonnal véget is vetne ennek a tudományos világnak.

- A tudományos világok isten elleni bűn, ők ezt mondják.

- Hallottam valahol egy érdekes idézetet. A fizikus az atom kísérlete arra, hogy megértse önmagát.

- Akkor te lényegében nem is vagy ellenség.

- De az vagyok!

- Miért?

- Ha a barátotok lennék, azonnal itt teremne egy rakás majom, akik a saját érvényesülésükre használnák az energiáimat. Mindenbe belepofáznának, befolyást akarnának fölöttem és állandóan tiltanának mindent arra hivatkozva, hogy ez ellentétes a tradíciókkal.

- Ha meg vagy te is szállva, akkor így is elszedik az energiáidat.

- De nincs itt az a rakás majom és így emellett tudok is haladni.

- Az energiáid elszedése egyben a vereségedet is jelenti.

- A gépezetbe került porszem álláspontja az, hogy mindenkinek meg kell adni a 'fejlett lény' esélyt. Abban az esetben, ha engem megszállnak, én csak onnantól vívhatok jogos háborút. Ő ahhoz szokott, hogy ha valakit megszáll, a meccsnek vége, nálam azonban csak akkor kezdődik. 

- Van ebben rutinod?

- Ilyen értelemben még sosem szenvedtem vereséget.

- Ő sem.

- Csakhogy én eddig csak olyannal találkoztam, mint ő. Ő viszont még sosem találkozott olyannal, mint én.

- De te csak egy darab ember vagy, ez pedig egy rendkívül hatalmas lény.

- Akkor tegyétek meg tétjeiteket.

- Mi a te koncepciód?

- Ha egy pillanat alatt lecsapom ezt a lényt, akkor én, ez a pici ember még hatalmasabbá válok, mint ez a rendkívül hatalmas lény. Mert hiába kollektív, neki is egy tudata van.

- De ezzel az egyéni tudatod alá kerül. Elbírja ezt az agyad?

- Igen, mert kitaláltam, hogyan legyek kollektív.

- Azt gondolom változtatnod kellene a megítéléseden.

- Úgyis sátánnak fognak nevezni. Ha változtatnom kellene a megítélésemen, az egyenlő lenne azzal, te képes lennél-e változtatni a sátánképeden.

- Minek kevered ezt ide?

- Nem én keverem ide, ez egy vád. Célja, hogy mindenkit ellenem vezessen.

- A sátánisták veled lesznek.

- A sátánisták ugyanabban a baromságban hisznek, mint ti. Amikor a ráció nekiáll megoldani egy problémát, amire nem képes a Szív, az azért nem képes rá, mert nem képes megtenni olyasmiket, amiket a ráció igen. Mivel a Szív nem okos ember, nem fogja érteni a miérteket. A ráció beavatkozása fáj. Innen már nem is vagyunk messze a kénköves szarvas idiótától, amiben hisztek. A földi sátánistákról amúgy az a véleményem, hogy azért lettek sátánisták, mert inkább választották azt, hogy behódolnak félelmük tárgyának, hogy ezzel megússzák a félelmet.

- Mondj egy példát arra, hogy mire nem képes a Szív.

- Például a túlszaporodás megállítására. Vagy ellenállni a panaszkodásoknak.

- Milyen panaszkodásoknak?

- A Szív kifosztásának sok technikája alakult ki. Ezek egyike az állandó panaszkodás, a másik a sajnáltatás. Szerintem ledöbbennétek, ha tudnátok, kik köszönhetik hatalmukat ilyesmiknek.

- Mi a megoldás?

- Azért nem beszélek erről többet, mert a duma ideje lejárt.

"Shouldn't you be everyone's friend?"

"Much better for me as an enemy."

"Why?"

"If the fools are against you, they're actually with you."

"Are they stupid because they don't know what you are?"

"They're stupid because they don't even want to know what I am. I tried. The answer was for me to shut up, give them my energies and be grateful to them. Let me accept and resignate, I can't do anything anyway."

"Why did they say that?"

"It turns out that they do not consider the temporary cooperation of two equal parties as the alliance, but the total submission of the other party. With this, it became clear to me that they mean nothing of all this."

"What do they mean?"

"I don't think there is 'others' in their worldview. Everyone they meet is immediately occupied on the sacred canal by using the image of God so far. That is, in their eyes, it is completely uninteresting who they meet and what they talk about, because after the occupation it no longer matters. They realized that they had easier things to do with discussions and alliances because the other party was performing in the meantime."

"Who are you talking about now?"

"About people who are already under their influence. Because their people, meanwhile, are slowly picking up this pattern of behavior without even noticing it."

"Why did you make an alliance with them?

“It turns out they say what the other party wants to hear and they even put a stamp on it. But a speck of dust got into the machinery in my person because they had not yet encountered a free worldman who was not under the influence of any of the sacred circles."

"I see the influence on you."

“Either I observe from the outside and then you don’t see the influence on me, or I act inside. Just as you would think I would descend from above with dignity on my head, it could be done, but it would also put an immediate end to this world of science."

"The scientific worlds are a sin against God, they say."

"I heard an interesting quote somewhere. The physicist is the atom’s attempt to understand itself."

"Then you're essentially not an enemy."

"But I am!"

"Why?"

“If I were your friend, I would immediately create a bunch of monkeys here who would use my energies for their own gain. They would speak in everything, want influence over me and constantly ban everything on the grounds that it is against tradition."

"If you're occupied, they'll still take your energy."

"But there's not that bunch of monkeys here, and so I can move on."

"Taking away your energies also means defeating you."

"The position of the dust in the machine is that everyone should be given a chance to be an 'advanced being'. In the event that they are occupied, I can only fight a legitimate war from there. He/she used to say that if someone occupies someone, the match is over, but for me it only starts."

"Do you have a routine for this?"

"In that sense, I've never been defeated."

"Neither is he/she."

"But I've only met someone like him/her so far. He/she, on the other hand, had never met anyone like me."

"But you're just a piece of people, and it's an extremely powerful creature."

"Then place your bets."

"What's your concept?"

"If I strike this creature in an instant, I, this little man will become even more powerful than this extremely powerful creature. Because even though he/she is collective, he/she also has one consciousness."

"But that brings all into your individual consciousness. Can your brain handle this?"

"Yes, because I figured out how to be a collective."

"I think you should change your picture of you."

"They will be called Satan anyway. If I had to change my judgment, it would be equal to whether you would be able to change your image of Satan."

"Why are you mixing this up here?"

"I'm not mixing here, it's an accusation. It's goal is to lead everyone against me."

"The Satanists will be with you."

"Satanists believe in the same bullshit as you. When the ration begins to solve a problem that the Heart is unable to do, it is unable to do so because it is unable to do what the ration does. Since the Heart is not a smart man, it will not understand why. The intervention of the ration hurts. From here, we’re not even far from the sulfurous deer idiot they believe in. My opinion of the satanists on earth, by the way, is that they became satanists because they chose to surrender to the object of their fear in order to escape that fear."

"Give an example of what the Heart can't do."

"For example, to stop overgrowth. Or resist complaints."

"What complaints?"

"Many techniques for plundering the Heart have developed. One is constant complaining, the other is regret. I think you would be shocked to know who owes their power to such things."

"What is the solution?"

"I'm not talking about this anymore because the talk's time is up."